پاورپوینت در مورد شهرستان ممسنی

نوع فایل
پاورپوینت - ppt
تعداد صفحات
15 اسلاید
دسته بندی
تعداد بازدید
2398 بازدید
8,000 تومان

پاورپوینت رشته باستان شناسی – تاریخ

شهرستان ممسنی

با نگاهی به نقشه جنوب غرب ایران این نکته به سادگی دانسته میشود که آسانترین مسیر ارتباطی بین دشت پست شوشان در شمال خوزستان و دشت مرودشت در ناحیه کوهستانی فارس ، از منطقه ممسنی میگذرند.

امروزه نیز جاده اصلی ارتباطی فارس به خوزستان از همین مسیر میگذرد .نه تنها عوارض جغرافیایی بر وجود این مسیر ارتباطی بین فارس و خوزستان از طریق ممسنی ، دلالت دارند، بلکه وجود بقایای پلهای قدیمی همچون بل موژد در کوهستانهای شرقی منطقه ممسنی ، پل فهلیان در دشت رستم 1 در بخش های مرکزی و پل های برین در انتهای غربی این منطقه نشانه های روشنی از اهمیت ارتباطی این مسیر از گذشته هستند.

به رغم غنایای آثار و بقایای دوره های گوناگون فرهنگی و شمار فراوان تپه های باستانی منطقه ممسنی آنچه که از گذشته آن میدانیم در واقع چیزی نیست جز توصیف  چند نقشه برجسته بنا یا پایه ستونی سنگی و یا گوردخمه هایی که پژوهشگران درباره آنها به حدس و گمان میپردازند .

با کاوش های لایه شناختی این محوطه یا محوطه هایی که گمان میرفت دارای بیشترین دوره های فرهنگی هستند یکی از موثرترین رویکردها بود . پس از ارزیابی های اولیه ، 2 محوطه تل نورآباد و تل اسپید برای این کار مناسب تشخیص داده شد. این دو محوطه از بلندترین و بزرگترین ( تل نورآباد) تپه های منطقه ممسنی هستند.

پژوهش های میدانی

مرحله نخست پژوهش های میدانی هیئت مشترک در منطقه ممسنی در 2 فصل انجام شد :

فصل نخست در بهمن و اسفند 1381 و فصل دوم در خرداد و تیر 1382 .در فصل نخست ، بررسیهای گسترده ای دشتهای رستم 1 و رستم 2 و نیز کاوش لایه شناختی حدود یک سوم از نهشتهای فرهنگی محوطه های تل نورآباد و تل اسپید انجام شد .

در فصل دوم ، پوهش های میدانی صرفا بر ادامه کاوش  گمانه های لایه نگاری این دو محوطه متمرکز شد و در پایان این فصل ، برش لایه نگاری تل نورآباد پس از حدود 22/5 متر به خاک بکر رسید و تل اسپید پس از  حدود 14/4  متر و بدون رسیدن به خاک بکر کاوش خاتمه داده شد

روش ثبت و ضبط داده ها

برای ثبت و ضبط بهینه و سریع داده ها در حین پوهش میدانی از دو نوع برگه (فرم) استفاده شد.یکی برگه مخصوص ثبت اطلاعات برش های لایه نگاری و دیگری برگه ثبت اطلاعات محوطه های شناسایی شده در بررسی باستان شناختی ،به این ترتیب بود که به هر نهشته و فیچر خاص در حین کاوش شماره لوکوس داده میشد که مختص آن بود .در پایان کاوش هر روز ارتباط اندام وار لوکوس ها با یکدیگر به شیوه نمودار هریس در پایگاه ترسیم میشد.

راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • پشتیبانی واتساپ در صورت هرگونه مشکل (لطفا واتساپ)
  • راهنمای خرید

پشتیبانی واتساپ کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *