پاورپوینت در مورد آق تپه

نوع فایل
پاورپوینت - ppt
تعداد صفحات
31 اسلاید
دسته بندی
تعداد بازدید
1359 بازدید
29,000 تومان

تپه باستانی آق تپه

آق تپه کهنترین روستای پیش از تاریخ  گرگان

آق تپه به صورت برجستگی بیضی شکلی در حدود 350 متری جنوب غربی محدوده طبیعی روستای «بزق و آباد» در حدود 500 متری شرقی محل پیوستن دو رودخانه« گرگانرود» و « اوغان» واقع شده است. ارتفاع تاج اق تپه از زمین های روستای بزق آباد حدود 10 متر میباشد. طول محور شمال شرقی –جنوب غربی تپه 96 متر و طول شمال غربی- جنوب شرقی آن 78 متر است.

شیب طبیعی اق تپه در غرب و شرق ملایم و در شمال بسیار تند است. در محور شمال شرق از مرکز تپه نیز شیب تندی وجود دارد که ناشی از یک بریدگی است. جایگاه آق تپه III را میتوان همزمان با دوره فلات عتیق و آق تپه II ,I را در دو مرحله از دوره فلات قدیم در گاهنگاری پیش از تاریخ فلات مرکزی ایران کرد.

موقعیت جغرافیایی آق تپه

اق تپه در 350 متری جنوب غربی روستای بزق آباد واقع شده است. روستای بزق آباد در حدود یک کیلومتری روستای «عرب سورنک» واقع شده است و این روستا در 15 کیلومتری شمال شرق شهرستان گنبد کاووس قرار دارد. برای دسترسی به روستای عرب سورنک در شمال شهر گنبد کاووس یک سه راهی واقع شده که راه شمالی آن به شهر مرزی اینچه برون و راه شرقی آن به روستای آق آباد میرود.

جاده شرقی آن هم بعد از این روستا ابتدا از روستای «امان قرجه» گذشته و به روستای عرب سورنک می رسد و بعد به دهستان «حاجی قوشان» سپس به شهر کلاله میرسد. راه دوم دسترسی به آق تپه از طریق جاده آسفالته گنبد کاووس به کلاله می باشد.

معماری آق تپه

آثار و بقایای معماری آق تپه از دو مرحله تشکیل شده است، مرحله اول آن از عمق 160 الی 120 و مرحله دوم از 120 الی 95 سانتی متری نقطه ثابت میباشد. از بقایای بناهای نخستین دوره استقراری تنها بقایای یک پاره دیوار چینه ای و دو قسمت از کف بنا هایی که ابتدا با لایه ای از کاهگل اندود شده و سپس با محلول گل اخری رنگ شده بود، مشخص گردیده اند.

از دوره بعدی نیز چند پاره دیوار خشتی و بقایای قسمتی از یک کف که به همان روش مرسوم در دوره اول ساخته شده بود مشخص گردیدند. علاوه بر از این دوره قسمتی از یک اجاق در یک چاله ی مدور که کاربرد آن معلوم نیست باقی مانده است که در این مرحله از اجاق برای پخت و پز و بصورت همگانی استفاده میشده و جنبه گرمازایی نداشته است.

خشت های دیوارهای دوره فلات قدیم وآق تپه تماما دست ساز و در اندازه های متفاوت از یکدیگر بودند. از انجایی که در تمامی موارد تنها اولین رج دیوار چینی باقی مانده است و از نوع روش خشت چینی این دوره اطلاعی در دست نیست و آنچه که دارای اهمیت میباشد این است که از میان 350 متر مکعب بقایای خاک برداری شده حتی یک نمونه سالم و یا شکسته پیکره حیوان یا انسان به دست نیامده.

 

پاورپوینت باستان شناسی

 

راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • پشتیبانی واتساپ در صورت هرگونه مشکل (لطفا واتساپ)
  • راهنمای خرید

پشتیبانی واتساپ کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *