پاورپوینت تپه حصار II و III

نوع فایل
پاورپوینت - ppt
تعداد صفحات
50 اسلاید
دسته بندی
تعداد بازدید
1963 بازدید
24,000 تومان

تپه حصار در یک کیلومتری جنوب شرق شهر دامغان در نزدیکی روستاهای فیروز آباد و حیدرآباد واقع شده است. بر اساس آگاهی های باستان شناختی تپه حصار بزرگترین محوطه در بین محوطه های همزمان خود در بخش های جنوبی البرز از حوالی تهران تا نیشابور است. اگر تنها بخش های بلندتر از دشت را ملاک قرار دهیم آنگاه مساحت برجستگی های متعدد تپه حصار حدود 12 هکتار است.

دسته پاورپوینت باستان شناسی

پاورپوینت تپه حصار
پاورپوینت تپه حصار

کاوش های اشمیت در تپه حصار:

تپه حصار برای نخستین بار در سال 1310-1311 توسط هیئتی از دانشگاه پنسیلوانیا به سرپرستی اریک اشمیت مجموعا طی 11 ماه به طور گسترده کاوش شد. و بیشتر آگاهی هایی که از بقایای مادی این فرهنگ داریم نتیجه ی این کاوش ها است. وی در مجموع 11000 متر مربع از سطح تپه حصار را کاوش کرد. و بر اساس داده های حاصل از کاوش به ویژه ظروف سفالی 3 دوره ی فرهنگی و اصلی و در مجموع 8 مرحله ی فرهنگی برای تپه حصار تعریف کرد.

دوره های فرهنگی تپه حصار:

اشمیت بر اساس مواد فرهنگی کاوش شده بویژه ظروف سفالی 3 دوره فرهنگی اصلی برای تپه حصار مشخص کرد و از قدیم به جدید آن ها را حصار I، حصار II و حصار III نامید. سپس این دوره ها را بر اساس تغییرات جزئی تر مجموعه سفالی به مراحل یا فازهایی تقسیم کرد:

حصارI : A وBوC        حصارII: A  و B     حصار C: A وB وC

 هر چند بعدا برخی از پژوهشگران در مورد دوره بندی پیشنهادی اشمیت به این دلیل که مبنای وی ظروف سفالی بوده که از تدفین به دست آمده جایگاه لایه شناختی آن ها به درستی روشن نیست تردیدهایی نشان دادند، ولی این دوره بندی هنوز به قوت خود باقی است.

ارتباطات تجاری حصار II:

قبور حصار II ، تأثیر درگیری های غرب را بر منطقه روشن می سازد و نخستین تأثیر کم شدن اشیاء  اهدایی است. این اشیاء مشخص کننده ی ثروت و نوع شغل بود و جنبه مذهبی داشت. مهر های حصار II اکثرا از سنگ های محلی مانند: مرمر، آهگ ، گچ بودند و فقط قیر طبیعی تداوم ارتباط با شوش را مسجل می سازد و نماینده ی این تجارت ، خطوط طرح های خورشید یا به علاوه روی مهر ها است.

از 22 گور دوره های حصار II 90 مورد به طور کلی فاقد مهر است. که نشان دهنده ی رکود تجارت است. از 13 مورد گزارش حفاری از گور های حصار IIB 9 مورد آن دارای اشیاء مسی است و کلیه ی مهر ها با نشان فرهنگ وارداتی عرب فلات مرکزی نظیر قیر طبیعی یا سنگ های محلی مانند گچ، آهک و مرمر است در حالیکه با تحولات جدید در حصار IIB، این فلز قیمتی باعث تحول بازار گردید اما جنس مهرها نشان می دهد که این بار تجارت رو به سوی شرق داشته است زیرا علاوه بر سنگ لاجورد، عقیق، طلا، نقره و خمیر شیشه نیز گزارش شده است.

وجود قرقره های شبیه فنجان به شکل مخروطی و دو مخروطی که ادامه س حصار I تا II است و وجود دیسک ها و فنرهای مسی تحول کارگاه های منطقه را بیان می دارد اما تنها استخراج مس و ساخت آلات مسی را نمی توان در زمره ی صادرات قرار داد بلکه وجود معادن غنی سنگ های گچ، مرمر، آهک از صادرات معادن آن عصر بوده و ظروف سفالی نیز به اطراف صادر می شده است.

راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
  • پشتیبانی واتساپ در صورت هرگونه مشکل (لطفا واتساپ)
  • راهنمای خرید

پشتیبانی واتساپ کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *