مساله کمبود مواد غذایی و بخصوص پروتئین حیوانی یکی از بزرگترین مشکلات کشورهای در حال توسعه میباشد. عوامل مختلفی ازجمله ارزش غذایی، سلامت گوشت، سرعت رشد، بازده بالای لاشه و سهولت تغذیه باعث گردیده است که پروتئین گوش مرغ نسبت به پروتئین گوش سایر حیوانات حائز اهمیت باشد.
بنابراین باید گامهای موثرتری جهت پیشبرد صنعت طیور برداشته شود. یکی از مهممترین اقدامات پیشگیری از عوامل عفونی مانند بیماری کوکسیدیوز است.
کوکسیدیوز بیماری مهمی از لحاظ اقتصادی در صنعت طیور میباشد که باعث کاهش جذب غذا و به دنبال کاهش راندمان تولید میگردد. بطور معممول از داروهای مختلف در غذا یا آب برای مهار بیماری و افزایش میزان تولید استفاده میشود، لیکن گران بودن داروهای شیمیایی، مقاوم دارویی و ایجاد گونههای مقاوم در مقابل داروهای شیمیایی، تضعیف سیستم ایمنی، مسمومیتهای سلولی همراه با کاهش بازدهی در گله نیز از جمله مهمترین عوامل محدودکننده مصرف این ترکیبات میباشند.
همچنین آثار سوء زیستمحیطی ناشی از ورود مستمر داروهای شیمیایی در طبیعت و عواقب نامطلوب حاصل از حضور بقایای دارویی در فرآوردههای شیمیایی است. از طرف دیگر پیچیدگی چرخه حیات ارگانیسم و پاسخ ایمنی توسعه واکسیاسیون را با مشکل مواجه کرده است.
لذا با توجه به مشکلات فوق، اتخاذ یک روش کنترل نوین بدون عوارض سوء که مبتنی بر ایمنی تغذیه و ژنتیک باشد ضروری است. در این طرح اثرات استفاده ویتامین A همراه با واکسیناسیون جهت پیشگیری از وقوع کوکسیدیوز مورد مطالعه قرار گرفته است.
استفاده از ویتامین A همراه با واکسیناسیون جهت پیشگیری از وقوع بیماری کوکسیدیوز در پرندگان
فهرست مطالب:
مقدمه
فصل اول : ویتامین A
تاریخچه کشف ویتامین A:
ساختمان و شیمیایی
ایزومرهای ویتامین A
کاروتنوئیدها (پیشویتامینهای A):
۱) کاروتنها : α، β و γ
متابولیسم
الف) جذب:
ب) انتقال:
ج) ذخیره:
د) دفع:
اعمال متابولیکی
۱) بینایی:
۲) تولید مثل:
۳- حفظ غشاهای مخاطی:
۴) نقش کوانزیمی و هورمونی:
۵) سنتز موکوپلی ساکاریدها:
۶) غشاهای سلولی و درون سلولی
۷) رشد استخوان:
۸) سنتز کورتیکوستروئیدها:
۹) فشار مایع مغزی نخاعی:
۱۰) سرطان:
۱۱) ایمنی:
۱۲) فیزیولوژی غده تیروئید:
۱۳) متابولیسم مواد:
میزان نیاز به ویتامین A در طیور
کمبود ویتامین A در طیور
۱) نشانههای مهم در کمبود ویتامین A در طیور بالغ:
۲) نشانههای مهم کمبود ویتامین A در جوجهها:
۳) آسیبشناسی کمبود ویتامین A:
هیپرویتامینوز A
نشانههای هیپرویتامینوز A:
منابع ویتامین A
الف. منابع حیوانی:
ب. منابع گیاهی:
ج. منابع سنتتیک:
ثبات ویتامین A
الف. عوامل کاهنده ثبات:
ب. عوامل افزاینده ثابت:
ج. تثیت ویتامین A:
فصل دوم : مروری بر بیماری کوکسیدیوز طیور
تعریف بیماری
وقوع بیماری
بیولوژی و چرخه زندگی
سببشناسی
الف. گونههای مهم و بیماریزای ایمریا
ایمریا اسروولینا (تایزر ۱۹۲۹)
ایمریا برونتی (لواین ۱۹۴۲)
ایمریا هاگانی (لواین )
ایمریا ماگزیما (تایزر )
ایمریا میتیس (تایزر ۱۹۲۹)
ایمریا میواتی (ادگار و سیبولد )
ایمریا نکاتریکس (جانسون ۱۹۳۰)
ایمریا پریکاکس (جانسون ۱۹۳۰)
ایمریاتنلا (رایلیت و لوست ۱۸۹۱۹) (فانتام ۱۹۰۹)
عوامل مؤثر در بروز و شدت بیماری
– عوامل محیطی و مدیریت
– ژنتیک
– تداخل با سایر بیماریها
اپیدمیولوژی
ایمنیشناسی :
نشانههای بالینی
تشخیص
۱) آزمایشهای میکروسکپی
۲) طبقهبندی ضایعات
طبقهبندی مدفوع
۴) روشهای هیستوپاتولوژی
درمان
کنترل و پیشگیری
۱. به حداقل رساندن ضایعات ناشی از بیماری
۲. به حداقل رساندن مقاومتهای ایجادشده در برابر داروهای شیمیایی مصرفی
۳. ایجاد ایمنی با دوام علیه کوکسیدیوز به خصوص در گلههای مادر
فصل سوم : رابطه ویتامین A و کوکسیدیوز طیور
مکانیسم ایمنیزایی ویتامین A در برابر کوکسیدیوز
ویتامین A از دو طریق موجب عمل فوق میگردد
الف) افزایش مقاومت مخاط روده
ب) افزایش کارایی سیستم ایمنی
مواد و روش کار
نتایج
اثر توام واکسیناسیون و ویتامینA
ج) میزان مصرف غذا:
د) ضریب تبدیل غذایی
ه) میزان تلفات:
بحث
منابع و ماخذ
منابع فارسی
منابع انگلیسی
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- پشتیبانی واتساپ در صورت هرگونه مشکل (لطفا واتساپ)
- راهنمای خرید