بررسی نیازهای اکولوژیکی، فنولوژی وشناسایی ترکیبات شیمیایی گیاه تاتوره (Datura stramonium L.) در جنوب استان گلستان
پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد «M.Sc.» گرایش سیستماتیک گیاهی – گروه کشاورزی
فهرست مطالب:
فهرست
چکیده: ۵
پیشگفتار: ۷
اهداف پژوهش: ۹
فصل اول ۱۰
کلیات ۱۰
۱-۱ تیره سیب زمینی : Solanaceae ۱۱
۱-۲ اختصاصات عمومی: ۱۱
۱-۳ معرفی گونه های اقتصادی و زینتی این تیره: ۱۱
۱-۴ رده بندی: ۱۳
۱-۵ کلید شناسایی جنس های مختلف تیره Solanaceae: ۱۴
۱-۶ جنس تاتوره: ۱۷
۱-۶-۱ کلید شناسائی گونه های جنس تاتوره در ایران: ۱۷
۷-۱ جایگاه گونه مورد مطالعه در رده بندی گیاهی ۱۹
۱-۸ اسامی عمومی تاتوره در نقاط مختلف دنیا ۲۱
۹-۱گونه های مختلف جنس Datura L. در جهان: ۲۱
۱-۹-۱گونه های مختلف جنس Datura L. در ایران: ۲۲
۱-۱۰ فاکتورهای اساسی مؤثر در ترکیبات ثانوی گیاه: ۲۳
۱-۱۰-۱ توارث: ۲۳
۱-۱۰-۲ مراحل رشد: ۲۳
۱-۱۰-۳ عوامل محیطی و مواد موثره گیاهی: ۲۳
۱-۱۰-۳-۱ نور: ۲۴
۱-۱۰-۳-۲ شدت روشنائی: ۲۴
۱-۱۰-۳-۳ مدت روشنائی: ۲۵
۱-۱۰-۳-۴ خاک و گیاه: ۲۵
۱-۱۱ استخراج و شناسایی مواد موثره گیاهان دارویی
۱-۱۱-۱ برداشت و بهرهبرداری گیاهان دارویی ۲۵
۱-۱۱-۱-۱ زمان جمعآوری ۲۵
۱-۱۱-۱-۲ اندامهای مختلف گیاه ۲۶
۱-۱۱-۱-۳ سن گیاه ۲۷
۱-۱۱-۲ نکاتی در مورد خشک کردن و آسیاب کردن ۲۸
۱-۱۱-۲-۱ نگهداری و خشک کردن گیاهان دارویی ۲۹
۱-۱۱-۲-۱-۱ خشک کردن در هوای آزاد ۲۹
۱-۱۱-۳ آسیاب کردن ۲۹
۱-۱۱-۴ استخراج مواد متشکله گیاهان دارویی ۳۰
۱-۱۱-۴-۱ انتخاب حلال ۳۰
۱-۱۱-۴-۲ روشهای استخراج ۳۰
۱-۱۱-۴-۲-۱ روش خیساندن ۳۱
۱-۱۱-۴-۲-۲ روش پرکولاسیون ۳۱
۱-۱۱-۴-۲-۳ روش سوکسوله ۳۳
۱-۱۲ متابولیتهای ثانویه ۳۳
۱-۱۲-۱ فلاونوئیدها ۳۵
۱-۱۲-۲ تاننها ۳۵
۱-۱۲-۳ ساپونینها ۳۶
۱-۱۲-۴ ترکیبات ازتدار ۳۶
۱-۱۲-۵ آلکالوئیدها ۳۶
۱-۱۲-۵-۱ مبدأ و درجه پخش آلکالوئیدها:
۱-۱۲-۵-۲ بیوسنتز آلکالوئیدها: ۳۸
۱-۱۲-۵-۳ محل تجمع آلکالوئیدها: ۴۰
۱-۱۲-۵-۴ نقش فیزیولوژیک آلکالوئیدها ۴۲
۱-۱۲-۵-۵ اثرات بیوشیمیایی آلکالوئیدها: ۴۳
۱-۱۲-۵-۶ تفکیک، شناسایی و استخراج آلکالوئیدها ۴۴
۱-۱۲-۵-۶-۱ شناسایی آلکالوئیدها: ۴۴
۱-۱۲-۵-۶-۲ روشهای استخراج آلکالوئید ها: ۴۴
۱-۱۲-۵-۷ روشهای اندازه گیری آلکالوئید ها: ۴۵
۱-۱۲-۵-۷-۱ کروماتوگرافی مایع ۴۵
۱-۱۲-۵-۸ آلکالوئیدهای تروپان موجود در گیاه تاتوره: ۴۶
۱-۱۲-۵-۸-۱ آلکالوئید آتروپین: ۴۷
۱-۱۲-۵-۸-۱-۱ آلکالوئید هیوسیامین: ۴۹
۱-۱۲-۵-۸-۱-۲ آلکالوئید اسکوپولامین: ۵۰
۱-۱۳ چربی ها در گیاهان: ۵۳
۱-۱۳-۱ طبقه بندی چربی ها: ۵۳
۱-۱۳-۲ اسیدهای چرب: ۵۴
۱-۱۳-۲-۱ آنالیز اسیدهای چرب و شناسایی آنها ۶۱
۱-۱۳-۲-۱-۱ کروماتوگرافی گاز – مایع ۶۱
۱-۱۳-۲-۱-۲ کروماتوگرافی نازک لایه ۶۳
فصل دوم ۶۵
سابقه تحقیق ۶۵
۲-۱ تاریخچه و سابقه تحقیق: ۶۶
۲-۲ جایگزینی روغنها و چربیها ۸۳
فصل سوم ۹۱
مواد و روش ها ۹۱
۱-۳ معرفی منطقه مورد مطالعه ۹۲
۱-۳-۱ موقعیت جغرافیائی منطقه ناهارخوران: ۹۲
شکل ۳-۱: تصویر ماهواره ای لندست ۲۰۰۲ حوزه آبخیز ناهارخوران ۹۳
۳-۱-۲ حدود وسعت توپوگرافی حوزه ناهارخوران: ۹۳
۳-۱-۳ شرایط اقلیمی حوزه آبخیز ناهارخوران ۹۴
۳-۱-۳-۱ آب و هوا: ۹۴
۳-۱-۳-۲ بارندگی: ۹۴
۳-۱-۳-۳ آمار بارندگی ماهانه و سالیانه هر یک از ایستگاهها ۹۴
۳-۱-۳-۴ تیپ آب وهوائی: ۹۵
۳-۱-۳-۵ تعمیم نتایج حاصل از مطالعات طرح جامع برای واحدهای هیدرولوژیک:
۳-۱-۳-۶ بررسی درجه حرارت حوزه ناهارخوران: ۹۸
۳-۱-۳-۷ دما: ۹۸
۳-۱-۳-۸ تبخیر و تعرق پتانسیل: ۹۹
۳-۱-۴ زمین شناسی حوزه آبخیز نهارخوران ۱۰۰
۳-۱-۴-۱ نهشته های پرکامبرین ۱۰۰
۳-۱-۴-۲ سازند خوش ییلاق ۱۰۱
۳-۱-۴-۳ سازند مبارک: ۱۰۲
۳-۱-۴-۴ سازند شمشک ۱۰۳
۳-۱-۴-۵ سازند لار ۱۰۳
۳-۱-۴-۶ رسوبات زمان کواترنر
۳-۲ عملیات صحرایی ۱۰۵
۳-۳ مطالعات خاکشناسی ۱۰۶
۳-۴ مطالعات فنولوژیک: ۱۰۶
۳-۵ مراحل جداسازی و خشکاندن نمونه ها ۱۰۷
۳-۶ عملیات آزمایشگاهی ۱۰۷
۳-۶-۱ عملیات عصاره گیری ۱۰۷
۳-۶-۱-۱ استخراج عصاره اتانولی: ۱۰۸
۳-۷ بررسی کیفی مواد شیمیایی اندامهای گیاهی ۱۰۹
۳-۷-۱ تست کیفی فلاونوئید ۱۰۹
۳-۷-۲ تست کیفی تانن ۱۱۰
۳-۷-۳ تست کیفی ساپونین ۱۱۰
۳-۸ آنالیز مواد معدنی نمونه ها ۱۱۰
۳-۸-۲ آنالیز چربی خام: ۱۱۱
۳-۸-۳ آنالیز الیاف خام: ۱۱۲
۳-۸-۴ آنالیز خاکستر خام: ۱۱۳
۳-۸-۵ محاسبه انرژی در نمونه: ۱۱۳
۳-۸-۶ محاسبه ازت فراریا TVN: ۱۱۴
۳-۸-۹ آنالیز فلزات آهن،مس، روی و منگنز: ۱۱۴
۳-۱۰استخراج و اندازه گیری میزان آلکالوئیدها ۱۱۵
روش استخراج آلکالوئیدها اقتباس از روش آنالیز با HPLC: ۱۱۷
فصل چهارم ۱۱۸
نتایج ۱۱۸
عملیات صحرایی ۱۱۹
۴-۱ هوا واقلیم ۱۱۹
۴-۲ نتایج خاکشناسی: ۱۱۹
۴-۳ نتایج مرفولوژی ۱۲۰
۴-۴ نتایج فنولوژیک: ۱۲۵
۴-۵ لیست فلورستیک گونه های مختلف منطقه مورد مطالعه ۱۲۶
۴-۶ نتایج مطالعه پراکنش گونه L. Datura stramonium ۱۲۸
۴-۷ آنالیز مواد معدنی گیاه ۱۲۹
۴-۸ بررسی کیفی مواد مؤثره عصاره اندامهای مختلف گیاه ۱۳۳
فصل پنجم ۱۴۸
بحث و نتیجه گیری ۱۴۸
عملیات صحرایی: ۱۴۹
آلکالوئید ۱۵۵
مقایسه اسیدهای چرب مهم تاتوره با سایر گیاهان ۱۵۸
Abstract ۱۷۳
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.
- پشتیبانی واتساپ در صورت هرگونه مشکل (لطفا واتساپ)
- راهنمای خرید